Du cykler lige nu rundt i VillaRoligheds fabulerende, uortodokse univers

 

 
søg i VillaRolighed.dk
Søg på nettet

powered by FreeFind


Startside
Nils
flittige hænder

festkager

sange

links


Rejsen til Holland
En legende
Født vinder

dyrene
Niki
Artigmis
Garfield
2 nye katte


godset
parkanlægget
haveprojekter
husprojekter


planteriget
orchidéer

meget morsomt
om ældre


i den del af verden, vi kalder vores helt egen - vores lille, private paradis.

 

For de, der er fortrolige med ejendomsmæglersprog, er her den komplette beskrivelse af vores "beskedne" domicil :)
- eller med andre ord: huset er kæmpestort! til gengæld er vort jordtilliggende ikke noget at råbe hurra for Hvordan tæller ejendomsmæglere værelser op? 2 etager - det kan ikke diskuteres! bygget i 1955 - total ombygget i 1979 der er rigeligt med gæsteværelser! garage - selvom ikonet mere ligner en vaskehal Sundhedsattest - det er med god grund, at der står nej her!
314    1.320    10      1955      42    Nej   

 

For alle andre:

Huset her er rasende stort, meget selvbygget og har en (for os) vidunderlig beliggenhed, langt ude på landet med fri udsigt til alle sider.
Her kan man virkelig tale om albuerum, både inde og ude. 

Til trods for den landlige beliggenhed har vi adskillige busser næsten til døren daglig, fra tidlig morgen til temmelig sent, alle ugens 7 dage. 
Før vi flyttede hertil, boede vi i en ellers velfungerende landsby, men offentlige transportmidler var absolut noget man kun så mandag til fredag, og kun i dagtimerne.
Hvad er så mest centralt?

Det kan godt være, vi bor helt derude, hvor husene bliver taget ind om natten, hvor kragerne forlængst har spist madpakken og er vendt om, og hvor Lars Tyndskid pløjer - men vi har fantastiske solnedgange, sort sol henover naboens lille sø, musvåge lige udenfor køkkenvinduet, 6 svaleunger i reden over den dør, vi ikke bruger ret meget, og flagspætte i fuglekassen. 
Og så har vi så mange stjerner en klar nat, at det trodser enhver beskrivelse.

vinteridyl ved solfaldstid solnedgang over naboens sø Det er ikke kun i marsken, man kan nyde stære - vi kan også! Musvåge der er 6 unger i reden! stærekasserne bearbejdes, så spånerne flyver

Husets selvbyggede status ses bl.a. af, at der stort set ikke findes lige vægge eller rette vinkler i huset. Det er så grelt, at vi må tage hensyn til det i indretningen, det er f.eks. langt fra alle steder, man kan stille en bogreol.
Naboer og lokale håndværkere er enige om, at selvbyggermanden har haft de bedste intentioner, men at han ikke har følt sig bundet af almindelige regler og konventioner.

Han har for øvrigt bygget det nuværende hus uden om et ældre træhus, bygget af jernbanesveller. Der lugtede i huset, så man ikke kunne være derinde, fortælles det.

Opvarmningen af vores utallige kvadratmeter sker ved elradiatorer, så vi har overvejet at sætte en rundsavsklinge i måleren....

Sælger var et advokatfirma, så det var ikke ret let at få selv de mest gængse regler fulgt. Da vi overtog, var meget inventar fjernet, bl.a. en brændeovn, en vandvarmer, postkasse, komfur og det halve af et arbejdsbord i garagen. Og nej, der er ikke noget at gøre ved det, sådan er/var det bare. 
Det var vist et held, at radiatorerne blev siddende - måske var de blevet glemt?

Der er billeder af det udendørs bag havelågen:  

 

 

sidst opdateret d. 22-05-2007
besøg siden 26/3 2003:

host: one.com